Începe Marea Provocare Integrală: 4X4 prin locuri de legendă din tara Bucovinei

Locul desfasurarii: Gura Humorului

Organizator: Clubul Sportiv Off-Road Bucovina

Clubul Sportiv Off-Road Bucovina organizează între 23-25 mai 2008 la Gura Humorului a doua editie a concursului „Bucovina Off-Road Challenge 2008”. E vorba desigur de competitia 4X4, adresată celor cu spirit aventuros si curiozitate neastâmpărată, celor ce iubesc motoarele puternice si peisajele coplesitoare.

La concurs se vor putea înscrie anul acesta maxim 50 de masini special echipate pentru off-road participante la 2 clase: Open si Extrem, iar concurentii va trebui să fie pregătiti pentru trei tipuri de probe.

”Am ales si în acest an trasee foarte spectaculoase, cu grade diferite de complexitate, tocmai pentru că zona este foarte generoasă si din acest punct de vedere. Cei care au participat anul trecut îsi amintesc desigur de segmentul Bogdaneasa, care a testat din plin îndemânarea pilotilor si echiparea masinilor”, spune Gabriel Rasty Petzalis membru al Clubului Sportiv Off-Road Bucovina.

Raidurile zilnice, de 50 de km, vor străbate locuri de legendă din Muntii Bucovinei, pe trasee folosite altădată doar de călăuze si pădurari. Seara la foc de tabără după o cină copioasă cu merinde haiducesti, concurentii vor afla legendele plaiurilor de „La Cruci” si pe cea a „Mirelui si Miresei”.

Iscusinta pilotilor, dar si măruntaiele masinilor de teren vor fi puse, apoi, la grea încercare în Specialele Humorului si mai ales în Superspeciala Trial Bucovinean, probe cu dificultăti progresive concepute pe trasee cu portiuni ideale pentru off-road: pante cu înclinatii extreme (40 de grade), zone împădurite, teren accidentat.

”Am încercat să imbinam traseele spectaculoase din punct de vedere tehnic cu cele care arată din plin farmecul încă sălbatic al muntilor Bucovinei. Concurentii vor veni într-o zonă despre care vor avea ce să povestească prietenilor si în care îsi vor dori cu sigurantă să revină cât mai des, si în restul anului”, spune Sorin Covaliu membru al clubului.

Motoarele, care vor însuma aproape 150.000 de cmc, sunt special preparate pentru travaliu intens, specific efortului off-road. Hergheliile de cai putere vor sta sub capote ce poartă siglele unor producători cu un cuvânt greu în lumea 4X4: Toyota, Nissan, Range Rover, Mercedes, Mitsubishi s.a.

Si pentru că tehnicii îi stă bine cu tehnologia, anul acesta competitia va putea fi urmărită în trasmisiune LIVE pe Internet, pe pagina clubului www.bucovinaoffroad.ro unde, de altfel, au si început înscrierile.

Programul evenimentului
Joi, 22 Mai 2008
Check-in Hotel Best Western Bucovina
Cina

Vineri, 23 Mai 2008
08:00 – 09:00 – Mic dejun
09:00 – 09:45 – Briefing tehnic
10:30 – Startul competitiei - Proba de raid si Specialele Humorului
19:00 – Ora estimata pentru incheierea primei zile de concurs
20:00 – Seara haiduceasca cu foc de tabara
Traseele vor avea cca 50 de km pentru fiecare clasa si vor cuprinde si probe speciale desfasurate in locatii cu acces pentru public si media.

Sambata, 24 Mai 2008
08:00 – 09:00 – Mic dejun
09:00 – 09:45 – Briefing tehnic
10:30 – Startul celei de-a doua zi a concursului – Proba de raid si Specialele Humorului
19:00 – Ora estimata pentru incheierea celei de-a doua zi a concursului
20:00 – Cina
21:00 – Decernarea premiilor speciale si haioase ale competitiei
22:00 – Invitatie la clubul – discoteca din cadrul Hotelului Best Western Bucovina
Traseele vor avea cca 50 de km pentru fiecare clasa si vor cuprinde si probe speciale desfasurate in locatii cu acces pentru public si media.

Duminica, 25 mai 2008
08:00 – 10: 30 – Mic dejun
10:30 – 11:00 – Deplasare catre zona de Trial (locatie cu acces pentru public si media)
11:00 – 14:00 – Desfasurare Super Speciala Trial Bucovinean
15:00 – Premierea si petrecerea


Ioana Bardaş
tel: 0723 260 790
fax: 021 619 03 09

Despre CLUBUL SPORTIV OFF-ROAD BUCOVINA

Ce vrem noi, cei de la Club Off-Road Bucovina?
Sa va aratam si voua experienta de dincolo de asfalt...
Caci asta e de fapt off-road-ul! Un cockteil exploziv din senzatii: motoare turate la maxim, pante abrupte, invazie de adrenalina, troliu, incapatanare, kituri de inaltare, privelisti si mai ales minti salbatice.
Sa virusam pe cat mai multi. Sa promovam joaca noastra prin intalniri in varf de munte, prin concursuri pe coclauri. De altfel deja am lansat prima provocare prin
Bucovina Off-Road Challenge.
Si mai vrem ceva! Sa intervenim acolo unde este nevoie prin activitati cu caracter umanitar; altfel spus – sa dam o mana de ajutor cand se intampla necazuri...pentru ca asta face oricum parte din spiritul sportiv.
Haideti si voi!

Participare: Intrare libera