Conducatorii bancii

Definitie Conducatorii bancii

Persoanele care, potrivit actelor constitutive si/sau hotararii organelor statutare ale bancii, sunt imputernicite sa conduca si sa coordoneze activitatea zilnica a acesteia si sunt investiti cu competenta de a angaja raspunderea bancii. Conducatorii bancii, presedintele si vicepresedintele/vicepresedintii consiliului de administratie pentru banci, persoanele juridice romane, si directorii imputerniciti sa angajeze legal banca straina in Romania, printr-o sucursala. Potrivit Legii bancare nr. 58/1998, numarul persoanelor care asigura conducerea unei banci este de cel putin doua. Acesti conducatori trebuie sa fie rezidenti in Romania, sa exercite exclusiv functia in care au fost numiti si cel putin unul dintre acestia sa fie cetatean roman, sa fie licentiati, sa fi lucrat cel putin 5 ani in activitatea financiar - bancara si sa nu fi cauzat prin activitatea lor falimentul unei societati comerciale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Conducatorii bancii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Conducatorii bancii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Conducatorii bancii. Definitiile termenilor despre Conducatorii bancii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Conducatorii bancii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Conducatorii bancii.