Cont analitic

Definitie Cont analitic

Cont contabil care detaliaza existenta si evolutia elementului patrimonial al unei societati comerciale, regii autonome, institutii etc. Este un cont dezvoltator al conturilor sintetice, care detaliaza mijloacele, procesele si sursele economice reflectate de catre conturile sintetice. Aproape toate conturile sintetice au conturi analitice in care se utilizeaza numai etalonul valoric. Unele conturi sintetice (din clasa conturilor de mijloace economice) utilizeaza alaturi de etalonul valoric si pe cel cantitativ (de exemplu, contul sintetic Materiale). Totalitatea conturilor analitice formeaza contabilitatea analitica. O operatie economica este inregistrata in contabilitate de doua ori: o data in contabilitatea sintetica si a doua oara in contabilitatea analitica. La sfarsitul fiecarei luni se verifica corectitudinea inregistrarilor efectuate in conturile analitice ale fiecarui cont sintetic.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cont analitic? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cont analitic.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cont analitic. Definitiile termenilor despre Cont analitic cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cont analitic, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cont analitic.