Cont in marje

Definitie Cont in marje

Cont deschis de agentia de brokeraj clientilor care ordona incheierea de tranzactii futures.Cont destinat cumpararii de titluri financiare la bursa de valori.Functioneaza dupa principii contabile si este administrat de agentia de brokeraj pentru fiecare client in parte si de casa de compensatie (clearing house) pe agentii de brokeraj.Contul in marje se refera la operatiuni la termen.Spre exemplu, un client da ordin si instructiuni unei agentii de brokeraj sa-i cumpere trei contracte de actiuni in valoare de 12.000 $ contractul.Pentru aceasta, agentia ii deschide un cont in marje si il invita sa depuna in bani lichizi o garantie de 25% din valoarea de 36.000 $, respectiv 9.000 $.Din fondurile proprii sau din fonduri atrase de la casa de compensatie, agentia cumpara in numele si in contul clientului cele trei contracte in valoare de 36.000 $. Titlurile cumparate poarta denumirea de colateral si raman in depozitul agentiei, drept garantie pana la stingerea operatiunii.Daca peste cateva zile cursul actiunilor scade de la 12.000 $/contract la 10.000 $, agentia, printr-un apel in marje, il invita pe client sa completeze marja initiala de 9.000 $, diminuata acum la 3000 $. Suma de completare pe care o varsa agentiei clientul, de 6.000 $, este marja de variatie.Daca peste alte zile cursul actiunilor creste la 13.000$/contractul, agentia ii restituie clientului marja de variatie de 6.000 $ si ii da in plus si profitul rezultat de 3.000 $.Actualizarea preturilor in fiecare zi de casa de compensatie si de agentia de brokeraj poarta denumirea consacrata de marcare la piata (marketing to market).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cont in marje? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cont in marje.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cont in marje. Definitiile termenilor despre Cont in marje cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cont in marje, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cont in marje.