Contabil autorizat

Definitie Contabil autorizat

Contabilul autorizat este persoana care a dobandit aceasta calitate in conditiile legii si are capacitatea de a tine contabilitatea si de a intocmi bilantul contabil. Calitatea de contabil autorizat (ca si cea de expert contabil) se dobandeste pe baza de examen. Conform art. 5 din Ordonanta 65/1994, poate dobandi calitate de contabil autorizat persoana care indeplineste urmatoarele conditii: a) are capacitatea de exercitiu deplina b) are studii economice superioare si o practica in specialitatea contabilitate de cel putin 2 ani sau studii economice medii si o practica in specialitate de cel putin 4 ani c) nu a suferit nici o condamnare care, potrivit legislatiei in vigoare, interzice dreptul de gestiune si de administrare a societatilor comerciale d) a reusit la examenul de contabil autorizat. Contabilul autorizat poate executa pentru persoanele fizice si juridice urmatoarele lucrari: a) tine contabilitatea operatiunilor economico-financiare prevazute in contract b) intocmeste bilantul contabil c) contabilul autorizat cu studii superioare poate sa verifice si sa certifice bilantul contabil si sa indeplineasca obligatiile prevazute de lege pentru cenzorii numiti la societatile comerciale. Contabilii autorizati pot sa-si exercite profesia individual ori in societati comerciale de expertiza contabila. Vezi Ordonanta Guvernului nr. 65 din 19 august 1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contabil autorizat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contabil autorizat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contabil autorizat. Definitiile termenilor despre Contabil autorizat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contabil autorizat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contabil autorizat.