Contabilitate de gestiune

Definitie Contabilitate de gestiune

Sinonime - contabilitate analitica, contabilitate manageriala, contabilitate internaRamura a contabilitatii, are ca obiect evidenta, calculul, analiza si controlul costurilor si rezultatelor analitice prin prisma componentelor activitatilor consumatoare de resurse si producatoare de rezultate (feluri de produse, lucrari si servicii, pe subdiviziuni organizatorice interne componente ale intreprinderii, iar in unele cazuri prin prisma functiunilor intreprinderii). Criteriul folosit pentru delimitarea cheltuielilor si rezultatelor este cel al destinatiei sau functiei lor. Functiile contabilitatii de gestiune: - functia de determinare a costurilor pe produse, lucrari si sectoare de activitate - functia de determinare a diferitelor marje si a rezultatelor analitice pe produse si activitati - functia de generare si furnizare a informatiilor destinate elaborarii bugetelor si costurilor previzionale - functia de generare si furnizare a informatiilor destinate actualizarii indicatorilor de gestiune din structura tabloului de bord al unitatii - functia de generare a informatiilor destinate masurarii performantelor (rentabilitatea, productivitatea) la nivelul sectoarelor si pe produse, lucrari si servicii. Vezi si Contabilitatea financiara

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contabilitate de gestiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contabilitate de gestiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contabilitate de gestiune. Definitiile termenilor despre Contabilitate de gestiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contabilitate de gestiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contabilitate de gestiune.