Contract de comision

Definitie Contract de comision

In relatiile comerciale, mandatul apare de multe ori, un procedeu tehnic prea riguros el presupune cunoasterea de catre terti a persoanei mandantului, precum si limitele imputernicirii date de acesta mandatarului. Pentru asemenea relatii, mai avantajos pentru terti este contractul de comision, care este tot un mandat, dar fara reprezentare sau cu reprezentare indirecta. "Comisionul are ca obiect tratarea de afaceri comerciale de catre comisionar in socoteala comitentului". (art. 405 C. com). Asadar, Contractul de comision este conventia prin care o persoana,numita comisionar, se obliga - din insarcinarea altei persoane, numita comitent - sa incheie unul sau mai multe acte juridice, in numele sau, dar pe seama comitentului, in schimbul unei remuneratii numite comision.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de comision? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de comision.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de comision. Definitiile termenilor despre Contract de comision cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de comision, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de comision.