Contract de consignatie

Definitie Contract de consignatie

Contractul de consignatie este reglementat prin Legea nr.178/1934. Aceasta il defineste ca fiind conventia prin care una din parti - consignant -, incredinteaza celeilalte parti - consignatar -, lucruri mobile spre a fi vandute la un pret deja stabilit, cu obligatia restituirii, la termen, fie a bunului nevandut, fie a pretului stabilit, cu retinerea unei remuneratii numita comision. Din punctul de vedere al teoriei dreptului civil, contractul de consignatie este in esenta o varietate a contractului de comision, care la randul lui este o varietate a contractului de mandat.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de consignatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de consignatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de consignatie. Definitiile termenilor despre Contract de consignatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de consignatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de consignatie.