Contract de imprumut cu dobanda

Definitie Contract de imprumut cu dobanda

Contract de imprumut de consumatie care genereaza in sarcina imprumutatului, pe langa obligatia restituirii la scadenta a unor bunuri echivalente ca natura(specie), calitate si cantitate cu cele imprumutate, si indatorirea de a plati imprumutatorului o suma de bani numita dobanda, in schimbul avantajelor procurate.De regula contractul de imprumut cu dobanda are ca obiect o suma de bani, care - in raporturile de credit interne - trebuie exprimata, sub sanctiunea nulitatii contractului, in moneda nationala.Modificarile in valoarea de circulatie a banilor, care ar putea surveni intre momentul incheierii contractului si acel aal scadentei, in masura in care prin dispozitii legale speciale nu se stabileste altfel, nu determina modificarea corespunzatoare a obligatiei imprumutatului privind restituirea sumei primite acesta este titunt sa restituie suma pe care a primit-o.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de imprumut cu dobanda? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de imprumut cu dobanda.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de imprumut cu dobanda. Definitiile termenilor despre Contract de imprumut cu dobanda cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de imprumut cu dobanda, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de imprumut cu dobanda.