Contract de joc sau prinsoare

Definitie Contract de joc sau prinsoare

Contracte aleatorii in virtutea carora partile se obliga reciproc sa plateasca o suma de bani sau un alt lucru castigatorului in functie de consumarea sau neconsumarea unui eveniment sau a unui fapt ce depinde de indemanarea, cunostintele, dibacia, inteligenta etc. contractantilor ori a altor persoane sau de hazard care face sa existe sanse de castig si risc de pierdere pentru toate partile contractante.Legea nu distinge intre joc si prinsoare. Doctrina face insa o distinctie intre acestea tinand seama de rolul partilor in realizarea evenimentului:- contractul este de joc atunci cand partile sau cel putin una dintre ele, indeplinesc un rol activ, chiar daca rezultatul depinde exclusiv de hazard- dimpotriva, contractul este calificat prinsoare in cazul in care partile sunt straine de producerea evenimentului (de exemplu pronosticurile sportive, pariurile la cursele de cai etc.).Pariul (prinsoarea) este in realitate o varietate a jocului.Indiferent de rolul partilor in desfasurarea jocului, regimul juridic al contractului de joc si prinsoare este acelasi iar efectele generate de aceste contracte sunt identice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de joc sau prinsoare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de joc sau prinsoare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de joc sau prinsoare. Definitiile termenilor despre Contract de joc sau prinsoare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de joc sau prinsoare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de joc sau prinsoare.