Contract de optiuni negociabile

Definitie Contract de optiuni negociabile

Produs bursier standardizat prin care cumparatorul optiunii isi cumpara dreptul de a se pronunta la scadenta sau pana la scadenta, intr-un moment conjunctural considerat de el favorabil, de a vinde partenerului sau sau de a cumpara de la partenerul sau, activul consemnat in cuprinsul contractului (activ suport, activ subiacent) sau de a renunta la utilizarea optiunii, riscul lui limitandu-se la pierderea primei (pretul platit pentru cumpararea dreptului de optiune) pe care o plateste in momentul semnarii contractului.Contractele de optiuni negociabile se incheie pe piata bursiera, iar prin exceptie se incheie si pe piata bancara cand se refera la schimbul valutar.Din punct de vedere istori, contractul de optiuni negociabile a aparut prima data in SUA in anul 1973.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de optiuni negociabile? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de optiuni negociabile.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de optiuni negociabile. Definitiile termenilor despre Contract de optiuni negociabile cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de optiuni negociabile, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de optiuni negociabile.