Coposesie

Definitie Coposesie

Termen ce, in limbajul juridic uzual, desemneaza posesia exercitata in comun de doua sau mai multe persoane.Coposesia exercitata cu buna credinta timp de 10-20 de ani sau chiar cu rea credinta timp de cel putin 30 de ani este susceptibila de a avea drept consecinta dobandirea prin uzucapiune a unui drept consecinta dobandirea prin uzucapiune a unui drept de proprietate comuna pe cote-parti cu privire la bunul imobil aflat in stapanirea de fapt a coposesorilor in repectiva perioada de timp.Cand stapanirea de fapt a doua sau mai multe persoane se exercita cu buna credinta asupra unui bun mobil, ea antreneaza dobandirea de catre acele persoane a dreptului de proprietate comuna pe cote-parti asupra acelui bun in conditiile prevazute de lege (art. 1909 Cod Civil).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Coposesie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Coposesie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Coposesie. Definitiile termenilor despre Coposesie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Coposesie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Coposesie.