Cvasidelict

Definitie Cvasidelict

O fapta ilicita cauzatoare de prejudiciu savarsita fara intentie (culpa neintentionata), adica prin imprudenta sau neglijenta (art.999 Cod Civil). Autorul prejudiciului are obligatia legala de a-l repara. Se poate porni o actiune civila pentru obtinerea de daune-interese.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cvasidelict? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cvasidelict.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cvasidelict. Definitiile termenilor despre Cvasidelict cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cvasidelict, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cvasidelict.