Decont de cheltuieli

Definitie Decont de cheltuieli

Formular tipizat fara regim special.(pentru deplasari externe - Cod 14-5-5) Format A4, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - document pentru decontarea de catre titularul de avans a cheltuielilor efectuate (in valuta si in lei), cu ocazia deplasarii in strainatate - document pentru stabilirea diferentelor de primit sau de restituit de titularul de avans - document justificativ de inregistrare in registrul de casa (in valuta) si in contabilitate. Se intocmeste intr-un exemplar de titularul de avans pentru cheltuielile efectuate pe intreaga durata a deplasarii. Circula: - la persoanele autorizate sa verifice legalitatea actelor justificative de cheltuieli, exactitatea calculelor privind sumele decontate la intoarcerea din deplasare si calculul eventualelor penalizari de intarziere, care semneaza de verificare - la persoanele autorizate sa exercite controlul financiar preventiv si sa aprobe plata diferentei in cazul cand, la decontarea sumelor primite pentru efectuarea deplasarii, suma cheltuielilor efective depaseste avansul primit - la casieria unitatii pentru plata diferentei, in care caz titularul de avans semneaza pentru primirea diferentei respective, fara a se mai intocmi document distinct. In cazul cand, la decontare, sumele privind cheltuielile efective sunt mai mici decat avansul primit, diferenta de restituit de catre titularul de avans se depune la casierie pentru care se emite Chitanta (cod 14-4-1). Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/11 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Decont de cheltuieli? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Decont de cheltuieli.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Decont de cheltuieli. Definitiile termenilor despre Decont de cheltuieli cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Decont de cheltuieli, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Decont de cheltuieli.