Anselmo

Locul desfasurarii: Teatrul Nottara

Organizator: Dell'Arte, Teatrul Nottara

Anselmo

Compania de teatru Dell’Arte si Teatrul Nottara prezinta luni, 15, 22 si 29 Noiembrie, ora 19:30, spectacolul de commedia dell’arte „Anselmo”, la Teatrul Nottara, sala George Constantin.

Spectacolul "Anselmo" este bazat pe texte originale create de Mihai-Gruia Sandu si texte adaptate dupa Garlo Goldoni si se plasează intr-un stil dramatic aflat intre commedia dell'arte si teatrul absurd. O comedie savuroasa ce provoaca spectatorul la buna dispozitie, in care actorii combina intr-un mod original replicile scurte si dinamice, trecerile rapide de la o stare la alta, duelurile, miscarea scenica.Spectacolul este construit pe doua planuri, cel al unei trupe de teatru in care actorii fac legea si cel al personajelor pe care acestia le interpreteaza. Aceasta constructie permite actorilor treceri surprinzatoare de la stilul bombastic al Commediei dell’Arte la momente de realism psihologic. Autorul piesei (Smaranda Gabudeanu), aspirand la titlul de regizor, aduce in fata actorilor sai un text incomplet al carui protagonist este Cavalerul Anselmo. Ca rol principal, Anselmo devine „marul discordiei”, orientand relatiile dintre actori si cele dintre actori si autor.pectacolul ofera ocazia de a privi in culisele trupelor de Commedia, dincolo de personaje se contureaza relatiile dintre capo comico (George Constantinescu) juna prima travesti (Ana Craciun), juna prima (Andra Sandu) farseurul trupei (Ninel Surdu) juna comica (Ana Cucuta) si tipul cavalerului (Radu Moldovan). “Drama”este ca din trupa lipsesc adevaratii eroi, juna prima este si ea comica, junele prim lipseste cu desavarsire, cel mai mic din trupa este “pedepsit”sa-l joace pe Zanne, iar autorul ajunge sa joace rolul subretei. Cosmin Sofron interpreteaza un Pantalone atipic dincolo de care intrezarim pe “maestro”- actorul experimentat si avem ocazia sa savuram relatia pe care diferenta de generatii o stabilea in acea epoca si o mai stabileste inca intre membrii unei trupe. Cristi Martin aduce pe scena umorul sau binecunoscut si evolueaza savuros in rolul lui Dottore si al Poetului lasandu-ne sa banuim o orientare “neortodoxa” care caracteriza o parte din actorii vremii. Distributia: Cosmin Sofron, Cristi Martin, Ana Cucuta, Smaranda Gabudeanu, Ana Craciun, Andra Sandu, George Constantinescu, Ninel Surdu, Radu Moldovan Biletele pot fi achizitionate de la agentia de bilete a Teatrului Nottara:B-dul Magheru, Nr. 20, sector 1, Telefon: 021.317.41.01Program 10:00 – 20:00

Parteneri media: 4arte.ro, metropotam.ro, Sapte seri, Smart FM, veiozaarte.ro, yazeePentru informatii suplimentare:Cristina Clopot - 0727.78.48.70 contact@dellarte.ro

Despre DELL'ARTE

Compania de teatru Dell’Arte infiintata de Mihai-Gruia Sandu a adoptat stilul de joc al Commediei dell’Arte in care situatiile dramatice sunt create prin arta improvizatiei direct pe scena fara un text prestabilit. Acesta tehnica este folosita in paralel cu punerea in scena a textelor originale create de Mihai-Gruia Sandu sau de catre actori. Stilul matematic utilizat in relatia miscare scenica – replica, sincronizarea gestului cu sunetul si gag-urile in cascada sunt completate de libertatea improvizatiei intr-o formula unica de joc devenita marca Dell’Arte. Aplicand aceasta formula in spectacolele create, Dell’Arte reuseste sa multumeasca atat criticul cel mai rafinat, cat si privitorul aflat pentru prima data in fata unui spectacol de teatru.

Confirmare pana la data: 11 noiembrie 2010

Participare: Taxa de participare