Depresiune economica

Definitie Depresiune economica

Forma severa de criza economica. Depresiunea economica este un termen utilizat pentru a defini o cadere sustinuta a uneia sau mai multor economii nationale. Depresiunea este mai severa decat recesiunea.Depresiunea este considerata o forma rara dar extrema de recesiune, fiind caracterizata in principal de o crestere "neobisnuita" a ratei somajului, restrictionarea creditelor, restrangerea majora a productiei industriale si a investitiilor, deflatia preturilor, hiperinflatie, numeroase falimente bancare, schimburi comerciale semnificativ reduse, un curs valutar foarte volatil si impredictibil, in principal cu tendinta de devalorizare.Nu exista o definitie oficiala a depresiunii economice, insa se considera ca apare daca exista un declin al produsului intern brut (PIB) mai mare de 10%. Este considerat ca depresiunea apare daca exista o crestere negativa a produsului intern brut (PIB) timp de cel putin doua trimestre.Cea mai faimoasa depresiune economica este cea din SUA din anii 1930.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Depresiune economica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Depresiune economica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Depresiune economica. Definitiile termenilor despre Depresiune economica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Depresiune economica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Depresiune economica.