Diferente de conversie-pasiv

Definitie Diferente de conversie-pasiv

Parte a Conturilor de regularizare si asimilate, in cadrul pasivului bilantier (vezi si Pasive).Reprezinta castiguri latente din creante sau din datorii exprimate in monede straine.Ca si in cazul diferentelor de conversie-activ, ele sunt determinate ca diferenta intre valoarea de intrare, in lei, a creantelor si datoriilor exprimate in devize, stabilita la cursul zilei operatiei de vanzare sau de cumparare, si valoarea in lei a acestora, la cursul ultimei zile a exercitiului.Inscrierea acestor diferente in pasivul bilantier are urmatoarele explicatii:- in primul rand, ele nu exprima o situatie favorabila certa, pentru a afecta contul de profit si pierdere. Situatia favorabila certa nu poate fi constatata decat in momentul incasarii/platii, evenimente care nu s-au produs pana la sfarsitul exercitiului.- in al doilea rand, prezenta lor in structura bilantului raspunde necesitatilor unei informari corecte (sincere) a tertilor, utilizatori ai informatiilor contabile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Diferente de conversie-pasiv? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Diferente de conversie-pasiv.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Diferente de conversie-pasiv. Definitiile termenilor despre Diferente de conversie-pasiv cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Diferente de conversie-pasiv, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Diferente de conversie-pasiv.