Drept de distributie al autorului

Definitie Drept de distributie al autorului

Sinonim - drept exclusiv de a pune in circulatiePrerogativa a autorului unei opere de creatie intelectuala, in virtutea careia acesta este indrituit sa controleze exploatarea comerciala a operei sale pe un teritoriu determinat.Este consacrat expres numai in anumite legislatii nationale, spre exemplu din Danemarca, Germania, Italia, Olanda, Portugalia si Spania.Finalitatea acestui drept este de a oferi autorului facultatea de a controla exploatarea comerciala a operei sale pe un anumit teritoriu.O asemenea facultate poate fi exercitata de catre autor incepand cu momentul punerii in circulatie pe piata a originalului sau a reproducerii operei sale, pentru prima oara, in mod licit.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept de distributie al autorului? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept de distributie al autorului.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept de distributie al autorului. Definitiile termenilor despre Drept de distributie al autorului cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept de distributie al autorului, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept de distributie al autorului.