Drept de reprezentare sau executare

Definitie Drept de reprezentare sau executare

(a unei opere de creatie intelectuala) drept subiectiv patrimonial recunoscut de lege autorului in temeiul caruia acesta este singurul indreptatit sa intreprinda, direct sau prin contracte incheiate cu alte persoane, masurile de folosire licita a operei sale scenice - dramatice sau muzicale - prin comunicarea ei directa pe calea interpretarii in prezenta nemijlocita a publicului.Intrucat reprezentarea sau executarea presupune mijloace materiale si umane (sali de spectacole cu instalatii aferente, interpreti, servicii organizate etc.) de care autorul nu poate dispune, el isi exercita de regula acest drept prin intermediul unor contracte de valorificare a dreptului de autor incheiate cu institutiile culturale specializate (teatru, opera, filarmonica).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept de reprezentare sau executare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept de reprezentare sau executare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept de reprezentare sau executare. Definitiile termenilor despre Drept de reprezentare sau executare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept de reprezentare sau executare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept de reprezentare sau executare.