Drept de subscriere

Definitie Drept de subscriere

Titluri negociabile destinate protejarii vechilor actionari in urma majorarii capitalului social prin subscriptie publica.Dreptul acordat actionarilor de a subscrie actiuni sau obligatiuni convertibile cu ocazia majorarii capitalului social al societatii.Majoritatea societatilor pe actiuni importante isi majoreaza capitalul social atunci cand este necesara adaptarea acestuia la cresterea cifrei de afaceri sau in scopul finantarii proiectelor de expansiune prin folosirea de fonduri proprii.La majorarea capitalului social, actionarii au dreptul sa subscrie actiuni noi, proportional cu participatia lor anterioara.Acest drept trebuie sa fie exercitat intr-un termen determinat.Vezi si Valoare a dreptului de subscriere.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept de subscriere? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept de subscriere.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept de subscriere. Definitiile termenilor despre Drept de subscriere cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept de subscriere, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept de subscriere.