Drepturi banesti - Chenzina a II-a

Definitie Drepturi banesti - Chenzina a II-a

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-5-1/h)Format A7 si A6, tiparite pe o singura fata, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - document pentru plata drepturilor banesti cuvenite salariatilor. Se intocmeste in doua exemplare, de compartimentul care are atributia de calcul al drepturilor banesti ale salariatilor, el insotind orice plata a acestora, si se semneaza pentru exactitatea sumelor de persoana care a calculat drepturile banesti. Datele de identificare a salariatului sunt prezentate in antetul formularului, prin informatiile furnizate de rubrica Numar, acesta fiind format din doua grupe de cifre, din care prima reprezinta numarul curent al lunii si anul pentru care se face plata, iar a doua grupa reprezinta marca salariatului si este urmata de numele si prenumele acestuia. Exemplu: 01915342, unde: - 01 reprezinta luna ianuarie- 91 reprezinta anul 1991- 5342 reprezinta marca salariatului. Formularele poarta semnatura persoanelor autorizate sa verifice concordanta deplina dintre acestea si documentele ce au stat la baza intocmirii lor. Ambele exemplare ale extrasului impreuna cu drepturile banesti se introduc in plicul care se inmaneaza salariatului, acesta verifica concordanta sumei primite cu rubrica Total de plata, semneaza exemplarul 1 si il restituie casierului platitor. Formularul Drepturi banesti - Chenzina I (extras), cod 14-5-1/h se utilizeaza la acordarea avansului, premiilor, concediilor de odihna sau a altor plati, in cursul lunii, iar formularul Drepturi banesti - Chenzina a II-a (extras), cod 14-5-1/i pentru plata chenzinei a II-a. In cazul cand plata salariilor s-a efectuat de casierul unitatii, iar salariile nu au fost achitate, in rubrica Primit suma din drepturi banesti - Chenzina a II-a (extras), cod 14-5-1/i se mentioneaza depus cu chitanta nr. ...., intocmindu-se un borderou cu salariile neridicate, in doua exemplare, care cuprinde datele de identificare a persoanei si suma pe care nu a ridicat-o. Circula: - la casieria unitatii sau casierii platitori pentru efectuarea platii drepturilor banesti ale salariatilor - la compartimentul financiar-contabil, ca anexa la exemplarul 1 al documentelor care servesc la stabilirea drepturilor cuvenite salariatilor (stat de salarii, lista de avans chenzinal, lista de indemnizatii pentru concediul de odihna etc.). Se arhiveaza: - la compartimentul financiar-contabil (exemplarul 1) - la salariat (exemplarul 2). Vezi si Normele Metodologice 0/10 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drepturi banesti - Chenzina a II-a? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drepturi banesti - Chenzina a II-a.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drepturi banesti - Chenzina a II-a. Definitiile termenilor despre Drepturi banesti - Chenzina a II-a cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drepturi banesti - Chenzina a II-a, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drepturi banesti - Chenzina a II-a.