5 licee - 5 muzee 2014

Locul desfasurarii: Sala festivitati Colegiul National Matei Basarab

Organizator: ECDL ROMANIA

Joi, 27 februarie 2014, ora 11:00,  in Sala de Festivitati a Colegiului National “Matei Basarab” Bucuresti va incepe editia a 7-a a proiectului “5 licee - 5 muzee”, care debuteaza cu o conferinta de lansare ce ii va aduce impreuna pe toti participantii la aceasta etapa – elevi, profesori si organizatori.

„5 licee - 5 muzee” este un proiect educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Elevii din 5 licee din Capitala vor beneficia de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala .

La aceasta editie a proiectului „5 licee – 5 muzee” ce se va desfasura in perioada februarie – iunie 2014, vor fi implicati 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti: 4 noi licee – Colegiul National „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuta” si castigatorul primei editii a proiectului din 2008 – Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”.

Cele 5 muzee care au raspuns invitatiei de a participa la proiect si care ii vor provoca pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica - Minovici “, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" .

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 14 milioane de persoane inregistrate in program. In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Confirmare pana la data: 27 February 2014

Participare: Intrare libera