Locul desfasurarii: ELITE ART GALLERY

Organizator: ELITE ART Club UNESCO

6 – 20 OCTOMBRIE 2011

ELITE ART Club UNESCO anunţă deschiderea expoziţiei de pictură Sarmizegetusa 2011, joi, 6 octombrie, ora 18:30, la ELITE ART GALLERY, strada Academiei, nr.15, sector 1, Bucureşti.

Expoziţia este parte a proiectului Situl Arheologic, sursă de investigare antropologică şi vizuală

şi reprezintă rezultatul artistic al cercetării antropologice şi vizuale, defăşurată timp de zece zile în cadrul taberei de creaţie artistică din sitului arheologic de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Principalul scop al acestei rezidenţe artistice, iniţiată de ELITE ART Club UNESCO şi finanţată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, constă în promovarea culturii şi istorie româneşti, în cadrul unui demers sincretic, gândit pe două coordonate: arta vizuală şi istoria.

Anca Boeriu, Olimpia Hinamatsuri Barbu, Mariea Petcu Chiobaş, Ionuţ Theodor Barbu, Ilie Chioibaş, Gavril Kovacs, Florin Stoiciu şi Eugen Vasile au construit în jurul artefactelor identificate în şantierul arheologic, propriile lor discursuri vizuale.

„Materialul vizual creat de cei opt artişti însumează sedimentările propriilor lor relaţii cu situl Sarmizegetusa, al tensiunilor şi reverbaraţiilor transmise de acest loc încărcat de istorie.

Unite de timp şi de dorinţa păstrării patrimoniului istoric cultural, arta şi arheologia au îmbrăţişat pe parcursul desfăşurării proiectului « Situl arheologic, sursa de investigare antropologică şi vizuală » aceleaşi ţeluri, printre care valorificarea, promovarea şi expunerea valorilor, unele scoase la lumină de către arheologi, altele zămislite în prezent de artiştii implicaţi.”

–Alexandra RADU, curator

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6 -20 octombrie, de luni până vineri, între orele 11.00-19.00, sâmbătă, între 11.00-14.00 la ELITE ART GALLERY ( Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti), din strada Academiei, nr.15.

În strânsă legatură cu tematica expoziţiei, miercuri, 12 octombrie, dr. Ovidiu Ţentea, arheolog şi preşedinte al asociaţiei Antiquitas va fi gazda unei întâlniri  cu tema Importanţa sitului arheologic la la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Ulterior datei de 20 octombrie, Sarmizegetusa 2011  va fi relocată în incinta Muzeului Naţional de Istorie a României.

PARTENERI: Asociaţia ANTIQUITAS

PARTENERI MEDIA: Radio România Cultural, 7SERI, MODERNISM, PORT.ro, Adevărul, Observatorul Cultural, Formula AS, Calendar Evenimente, Vernisaje.ro, Art Business

Despre ELITE ART GALLERY

ELITE ART Club UNESCO este o asociaţie culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane româneşti şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este membră afiliată Jeunesses Musicales International este cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Confirmare pana la data: 6 octombrie 2011

Participare: Intrare libera