Factura proforma

Definitie Factura proforma

Document emis de vanzator prin care specifica produsele ce se vor vinde, cu caracteristicile lor principale si pretul. Se emite unor cumparatori in urmatoarele scopuri: - pentru ca importatorul sa poata obtine de la banca valuta necesara - pentru ca importatorul sa poata obtine licenta de import - la cererea bancii pentru perfectarea unui credit documentar - in cazul in care vama din tara importatorului cere o factura proforma consulara (vizata de consulatul tarii importatorului din tara exportatorului pentru certificarea originii marfii). Factura proforma nu este document de plata. Nu contine marcajele de expediere si trebuie sa mentioneze in clar denumirea "pro forma". In timp ce factura comerciala este o cerere de plata pentru marfurile livrate, factura proforma este o invitatie la cumparare, trimisa unui cumparator potential.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Factura proforma? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Factura proforma.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Factura proforma. Definitiile termenilor despre Factura proforma cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Factura proforma, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Factura proforma.