Fructe

Definitie Fructe

Tot ceea ce un lucru produce in mod periodic, fara ca substanta sa sa scada.Spre exemplu recoltele, chiriile, dobanzile, prasila animalelor etc.Se clasifica in doua grupe distincte: fructe naturale si fructe civile.Ele revin proprietarului, in virtutea dreptului de proprietate care se intinde la tot ceea ce lucrul produce. Ca urmare, cand lucrul se afla la un tert ce nu are nici un drept asupra sa, proprietarul poate cere, odata cu restituirea lucrului si restituirea fructelor produse de acesta, iar daca fructele au fost deja consumate, cel putin valoarea (echivalentul) lor in bani.Posesorul de rea credinta poate sa retina o parte din fructe drept compensatie pentru cheltuielile necesare pe care le-a facut in vederea obtinerii fructelor.Au dreptul sa le culeaga insa persoana caruia proprietarul i-a dat folosinta lucrului sau a fost obligat sa-i recunoasca folosinta lucrului (cum este, spre exemplu, uzufructul), precum si posesorul de buna credinta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fructe? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fructe.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fructe. Definitiile termenilor despre Fructe cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fructe, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fructe.