Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei sprijina participarea echipei de sah nevazatori la un concurs international in Grecia

Locul desfasurarii: Grecia

Organizator: Fundatia pentru dezvoltarea Romaniei

In perioada 19-29 octombrie 2008, Romania va fi reprezentata la olimpiada internationala de sah pentru nevazatori, din Grecia, de o echipa formata din membri ai Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Participarea delegatiei Romaniei a fost posibila cu sprijinul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Incepand cu 19 octombrie, in localitatea Iraklion, din Creta se va desfasura cea de-a 13-a editie a olimpiadei internationala de sah pentru nevazatori, la care Romania participa cu o echipa formata din patru membri: Dacian Pribeanu, din Calimanesti jud. Valcea, Alexandru Pirosca, din Sovata jud. Mures, Mihai Irimia, din Cluj si Mihai Nistor, din Turnu Magurele jud. Teleorman.

Concursul de sah se va desfasura in noua runde, in sistem elvetian. Toti cei patru membri ai echipei sunt jucatori cu experienta care au obtinut multiple rezultate notabile la concursurile nationale si internationale, dar și la editiile anterioare ale olimpiadei. Printre acestia, Dacian Pribeanu, considerat cel mai bun jucator nevazator roman, campion national la nevazatori in ultimii sase ani detine titlul de maestru al Federatiei Internationale de Sah.

Din lipsa fondurilor, echipa de sah de nevazatori a ratat mai multe participari la olimpiada. Participarea de anul acesta a fost posibila cu sprijinul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, care sustine excelenta si performanta in orice domeniu de activitate.

Suntem alaturi de echipa de sah nevazatori si le uram mult succes!

Biroul de Presă și Relații cu Publicul
Tel. 021.335 45 05
Tel./Fax 0762.233.114

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera