Imobilizari necorporale

Definitie Imobilizari necorporale

Sinonime - Active nemateriale, Active necorporale, Imobilizari intangibile, Imobilizari imateriale, Investitii nemateriale.Un activ necorporal este un activ identificabil nemonetar, fara suport material si detinut pentru utilizare in procesul de productie sau furnizare de bunuri sau servicii, pentru a fi inchiriat tertilor sau pentru scopuri administrative.Un activ necorporal trebuie recunoscut in bilant daca se estimeaza ca va genera beneficii economice pentru persoana juridica si costul activului poate fi evaluat in mod credibil.In cadrul imobilizarilor necorporale se cuprind: - cheltuielile de constituire- cheltuielile de cercetare dezvoltare- concesiunile, brevetele, licentele, marcile, drepturile si alte valori similare, programele informatice- fondul comercial- alte imobilizari necorporale si- imobilizarile necorporale in curs de executie.In sistemul contabil romanesc, imobilizarile necorporale sunt delimitate pe obiecte de evidenta.Ca si imobilizarile corporale, fac obiectul amortizarii (in principiu) sau al provizionarii, pentru constatarea deprecierilor defnitive, respectiv temporare.Vezi Ordinul ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 bis din 25 aprilie 2002.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Imobilizari necorporale? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Imobilizari necorporale.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Imobilizari necorporale. Definitiile termenilor despre Imobilizari necorporale cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Imobilizari necorporale, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Imobilizari necorporale.