Indicele BET

Definitie Indicele BET

Acronim de la Bucharest Exchange Trading.Indice oficial al pietei bursiere: data de referinta - 19 septembrie 1997 data de lansare - 22 septembrie 1997. Este un indice compozit.A fost lansat la data de 19 septembrie 1997 avand valoarea de 1.000,00. Pe data de 5 iulie 2007, valoarea indicelui BET a ajuns la 10.172,64, depasind pentru prima data valoarea de 10.000.Cele mai importante componente ale indicelui sunt actiunile BRD, SNP Petrom si Banca Transilvania, cu ponderi situate in jurul a 20% fiecare.BET este un indice ponderat cu capitalizare bursiera si este creat pentru a reflecta tendinta de ansamblu a preturilor celor mai lichide zece actiuni tranzactionate la bursa de valori. Indicele BET se raporteaza la valoarea de stat de 1.000 de puncte. Regulile de selectie a celor zece actiuni care formeaza portofoliul indicelui sunt urmatoarele: - actiunile trebuie sa fie cotate la categoria I a Bursei - actiunile sa aiba cea mai mare capitalizare bursiera - actiunile trebuie sa fie cele mai lichide (se urmareste ca suma totala a tranzactiilor din portofoliul indicelui sa fie de cel putin 70% din valoarea tranzactionala).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Indicele BET? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Indicele BET.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Indicele BET. Definitiile termenilor despre Indicele BET cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Indicele BET, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Indicele BET.