Indivizibilitate

Definitie Indivizibilitate

1. Din punctul de vedere al dreptului civil, o modalitate a obligatiilor in caz de pluralitate de subiecte, in temeiul careia fiecare dintre creditori este indreptatit si fiecare dintre deebitori este obligat la plata integrala a creantei. Indivizibilitatea poate fi naturala sau conventionala. cand exista o pluralitate de creditori indivizibilitatea este activa, iar cand exista o pluralitate de debitori, este o indivizibilitate pasiva. 2. Din punctul de vedere al dreptului procesual penal, starea de legatura intre doua sau mai multe cauze penale, aflate in aceeasi faza procesuala si pentru cunoasterea adevarului in aceste cauze se impune reunirea lor in cadrul aceluiasi proces penal. Conform art.33 Cod Procedura Penala, este indivizibilitate:a) cand la savarsirea unei infractiuni au participat mai multe persoaneb) cand doua sau mai multe infractiuni au fost savarsite prin acelasi actc) in cazul infractiunii continuate sau in orice alte cazuri cand doua sau mai multe acte materiale alcatuiesc o singura infractiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Indivizibilitate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Indivizibilitate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Indivizibilitate. Definitiile termenilor despre Indivizibilitate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Indivizibilitate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Indivizibilitate.