Inlesnire de plata

Definitie Inlesnire de plata

Beneficiu acordat de lege sau de instanta de judecata debitorului in legatura cu executarea obligatiilor sale fata de creditor.Inlesnirea de plata are ca finalitate stimularea debitorilor de a-si realiza de bunavoie obligatiile ce le revin ele sunt de natura sa evite, in unel ecazuri, chiar si insolvabilitatea datornicilor.In dreptul comun se cunoaste o singura inlesnire de plata, care vizeaza acordarea unui termen de gratie in favoarea debitorului. In cadrul procedurii executionale privitoare la urmarirea creantelor statului impotriva persoanelor fizice sunt cunoscute urmatoarele inlesniri de plata:a) oferirea de catre debitor a platii in rateb) invoiala scrisa a debitorului, data inainte de declansarea procesului debitorul isi poate asuma obligatia de a plati datoria in rate chiar si inainte de promovarea actiuniic) angajamentul de plata semnat de catre o alta persoana decat debitoruld) pentru creantele ce se urmaresc prin organele financiare Ministerul Finantelor poate acorda (direct sau prin administratiile financiare) amanari de plata, esalonari de plata, reduceri, ecutiri de amenzi si de majorari, ori de impozite.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Inlesnire de plata? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Inlesnire de plata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Inlesnire de plata. Definitiile termenilor despre Inlesnire de plata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Inlesnire de plata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Inlesnire de plata.