Insule si prundisuri

Definitie Insule si prundisuri

Din punctul de vedere al dreptului civil, o accesiune imobiliara naturala. Reglementata in art.500 Cod Civil, textul legii prevede ca insulele si prundisurile care se formeaza in raurile nenavigabile si neplutitoare sunt ale proprietarului tarmului pe care ele s-au format. Pentru aceasta trebuie determinata linia mediana a cursului apei. In ipoteza in care s-a format in intregime de o parte a liniei mediane, va reveni in totalitate proprietarului fondului riveran din acea parte. Atunci cand insula formata trece peste linia mediana a raului, art.500 Cod Civil parte finala, prevede ca fiecare proprietar are dreptul de proprietate asupra partii din insula ce se intinde spre el, pornind de la jumatatea raului. Potrivit art.499 Cod Civil, insulele si prundisurile care se formeaza in albia fluviilr si raurilor navigabile sau plutitoare sunt proprietatea statului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Insule si prundisuri? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Insule si prundisuri.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Insule si prundisuri. Definitiile termenilor despre Insule si prundisuri cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Insule si prundisuri, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Insule si prundisuri.