Noaptea de Sanziene la Muzeul Pallady

Locul desfasurarii: Muzeul Theodor Pallady

Organizator: Muzeul National de Arta al Romaniei

Noaptea de Sanziene la Muzeul Pallady


Luni, 23 iunie 2008, intre orele 18.00- 24.00, Muzeul National de Arta al Romaniei va pregateste Un ceai de Sanziene la Pallady, eveniment asortat cu muzica si impregnat de aroma Bucurestilor de altadata.

Va invitam sa va feriti de iele pasind in atmosfera magica pregatita pentru aceasta seara la Muzeul Theodor Pallady, una dintre comorile ascunse ale Bucurestiului.

In asteptarea Noptii de sanziene, oaspetii pot vizita muzeul, pot asculta recitaluri de muzica clasica sustinute de Costin Soare (chitara clasica, orele 19.30 - 20.30) si Mihail Ghiga impreuna cu Claudiu Lobont si Mircea Ionescu (chitara clasica si vioara, orele 21.00 - 21.30; 23.00 - 23.30) si se pot delecta cu ceaiuri varatice oferite de Ceainaria Vasiliada.

Cu aceasta ocazie gradina Muzeului Theodor Pallady va fi special amenajata cu lampioane, aluzie la legenda care spune ca de noaptea sanzienelor apar focuri deasupra pamantului, care marcheaza locurile in care au fost ingropate comori.

Muzeul Theodor Pallady este situat pe strada Spatarului nr. 22, intr-una dintre cele mai vechi case de locuit pastrate in Bucuresti, casa Melik. Aceasta gazduieste in prezent colectia de arta Serafina si Gheorghe Raut al carei nucleu este alcatuit din tablouri pictate de Theodor Pallady.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu de promovare a muzeelor satelit ale Muzeului National de Arta al Romaniei.

Toti cei care intra pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro si raspund corect la intrebarea concursului pot castiga o invitatie la eveniment.

Va asteptam sa intampinati Noaptea de sanziene la Muzeul Theodor Pallady la brat cu sufletul pereche!


Alina Patru
Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, Bucuresti
021/314.81.19

Despre MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI

Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada 18 decembrie 2004 – 27 februarie 2005. Programul de vizitare al expoziţiei este: miercuri – duminică între orele 10.00 şi 18.00. Pe parcursul celor unsprezece săptămâni expoziţia va fi însoţită de o serie de activităţi de educaţie alternativă – proiecţii de filme, un spectacol de teatru, prelegeri, programe pentru familii (programul detaliat în Anexă).

Participare: Intrare libera