Obligatie naturala

Definitie Obligatie naturala

Sinonim - obligatie imperfectaAcea obligatie pentru a carei executare creditorul nu are la dispozitie mijloace juridice ofensive. Cu alte cuvinte, el nu poate obtine sprijinul fortei de constrangere a statului pentru a-si realiza dreptul de creanta, impotriva vointei debitorului, fiind lipsit, in principal, de dreptul la actiune in sens material. De aceea, astfel de obligatii mai sunt numite obligatii neinzestrate cu actiune in justitie. Obligatiile naturale se impart in:- obligatii civile degenerate (obligatii, initial perfecte, care si-au pierdut dreptul la actiune in sens material, efect al neexercitarii lui in termenul de prescriptie extinctiva), si - obligatii civile avortate (acele obligatii care s-au nascut de la bun inceput fara a fi insotite de dreptul la actiune in justitie - spre exemplu obligatiile nascute dintr-un testament nevalabil).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Obligatie naturala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Obligatie naturala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Obligatie naturala. Definitiile termenilor despre Obligatie naturala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Obligatie naturala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Obligatie naturala.