Obligatiune indexata

Definitie Obligatiune indexata

Obligatiune a carei dobanda si/sau pret de rambursare variaza in functie de un anumit indice luat ca baza de indexare. Ofera creditorilor garantie impotriva deprecierii monetare, inflatiei si are caracter stimulativ.Pentru emitentul de asemenea obligatiuni este posibil ca indexarea sa diminueze beneficiul pe care-l obtine datorita deprecierii monetare, dar aceasta este, adesea, conditia esentiala pentru a accede la creditele celor ce subscriu.Nu trebuie confundata cu obligatiunile cu dobanda variabila.Obligatiunile indexate mentin pe perioada existentei lor puterea de cumparare a imprumutului si a veniturilor corespunzatoare si incurajeaza economisirea.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Obligatiune indexata? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Obligatiune indexata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Obligatiune indexata. Definitiile termenilor despre Obligatiune indexata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Obligatiune indexata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Obligatiune indexata.