Optiune de cumparare

Definitie Optiune de cumparare

Sinonim - Optiune CallOptiunea pe piata bursiera prin care o persoana isi cumpara dreptul de a se declara cumparator sau de a renunta la tranzactie.Sunt de remarcat doua caracteristici:- cumparatorul optiunii are posibilitatea ca in perioada pana la scadenta sa-si exercite dreptul de cumparare, in scopul revanzarii- sa vanda optiunea de cumparare cu profit si asa procedeaza ori de cate ori acest profit este mai mare decat cel rezultat din exercitarea optiunii.Se disting trei feluri de optiuni de cumparare:- optiune de cumparare pe piata bursei in afara banilor- optiune de cumparare pe piata bursei la paritate- optiune de cumparare pe piata bursei in afara banilor.Vezi si Optiune de vanzare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Optiune de cumparare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Optiune de cumparare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Optiune de cumparare. Definitiile termenilor despre Optiune de cumparare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Optiune de cumparare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Optiune de cumparare.