Optiune de vanzare

Definitie Optiune de vanzare

Sinonim - Optiune PutOptiune prin care o persoana isi cumpara de la o alta persoana pe piata bursei dreptul de a se declara vanzator sau de a renunta la tranzactie.Cumparatorul optiunii are posibilitatea ca in perioada pana la scadenta sa-si exercite dreptul de vanzare, in scopul rascumpararii sa vanda optiunea de vanzare daca profitul din aceasta operatiune este mai mare decat cel rezultat din exercitarea optiunii.Din punctul de vedere al pretului de exercitare, se disting trei feluri de optiuni de vanzare:- optiune de vanzare pe piata bursei in bani- optiune de vanzare pe piata bursei la paritate- optiune de vanzare pe piata bursei in afara banilor.Vezi si Optiune de cumparare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Optiune de vanzare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Optiune de vanzare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Optiune de vanzare. Definitiile termenilor despre Optiune de vanzare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Optiune de vanzare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Optiune de vanzare.