Piata valutara

Definitie Piata valutara

Ansamblul relatiilor dintre vanzatorii si cumparatorii de devize (care efectueaza schimburi de valute straine), impreuna cu institutiile (persoanele) care intermediaza efectuarea acestor tranzactii.Din punct de vedere al sferei geografice de cuprindere, distingem:- piata valutara nationala, referitoare la cumparatorii si vanzatorii de devize dintr-o anumita tara- piata valutara internationala, incluzand ansamblul pietelor valutare nationale.Dupa termenul de transmitere a banilor, exista:- piata valutara curenta, in care transmiterea banilor are loc in cel mult 2 zile lucratoare din momentul tranzactiei- piata valutara la termen, in care transmiterea banilor are loc in termen de 3 zile sau mai mult.Intermediarii pe piata valutara sunt bancile comerciale.Pe piata valutara actioneaza intermediari speciali - agentii valutari.Daca intr-o tara este interzis prin lege schimbul de valute straine, dar in fapt se efectueaza asemenea schimburi, atunci se vorbeste despre piata valutara neagra.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Piata valutara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Piata valutara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Piata valutara. Definitiile termenilor despre Piata valutara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Piata valutara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Piata valutara.