Principiul prudentei

Definitie Principiul prudentei

Principiu contabil.Valoarea oricarui element contabil trebuie sa fie determinata pe baza principiului prudentei. In mod special, se vor avea in vedere urmatoarele aspecte:a) se vor lua in considerare numai profiturile recunoscute pana la data incheierii exercitiului financiarb) se va tine seama de toate obligatiile previzibile si pierderile potentiale care au luat nastere in cursul exercitiului financiar incheiat sau pe parcursul unui exercitiu anterior, chiar daca asemenea obligatii sau pierderi apar intre data incheierii exercitiului si data intocmirii bilantului.c) se va tine seama de toate ajustarile de valoare datorate deprecierilor, indiferent daca rezultatul exercitiului financiar este profit sau pierdere.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Principiul prudentei? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Principiul prudentei.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Principiul prudentei. Definitiile termenilor despre Principiul prudentei cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Principiul prudentei, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Principiul prudentei.