Procedura de exequator

Definitie Procedura de exequator

In dreptul comercial international, art.370 Cod Procedura Civila dispune ca sentintele arbitrale care nu se executa voluntar pot fi aduse la indeplinire pe teritoriul Romaniei prin procedura de exequator. Aceasta procedura se desfasoara cu citarea partilor si se concretizeaza, in conformitate cu Legea 105/1992 privind reglementarea raporturilor de drept international privat (art.168-169, art.173-177 si art.181) in verificarea conditiilor de regularitate internationala a sentintei arbitrale straine si a caracterului ei executor in tara de origine. Verificarea acestor conditii se face tinandu-se seama si de prevederile Conventiei de la New York din 1958 in raporturile cu statele parti la aceasta Conventie. Potrivit legislatiei romane, este competent sa acorde caracter executor in Romania unei sentinte arbitrale straine tribunalul judetean in raza teritoriala a caruia urmeaza sa aiba loc executarea.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Procedura de exequator? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Procedura de exequator.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Procedura de exequator. Definitiile termenilor despre Procedura de exequator cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Procedura de exequator, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Procedura de exequator.