Reprezentanta

Definitie Reprezentanta

Entitate juridico-economica fara personalitate juridica care indeplineste functii de intermediere intre societatile care le-au constituit si partenerii externi ai acestora. Nu au calitatea de subiect distinct de drept, ci sunt dependente economic total fata de societatea principala, acest lucru apropriindu-le de statutul sucursalelor. Reprezentantele sunt guvernate de legea societatii-mama (a se vedea art. 41 (2) din Legea 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat). Reprezentantele nu au capital social propriu si nu pot fi organizate ca intreprinderi producatoare de marfuri, prestatoare de servicii sau executante de lucrari, ci au rolul de intermediere, in calitate de mandatar sau comisionar al societatii-mama, in aceasta constand diferenta fundamentala fata de sucursala, chiar in conditiile in care societatea care o infiinteaza i-ar atribui statut de sucursala, in conditiile art.43(3) din Legea 31/1990.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Reprezentanta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Reprezentanta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Reprezentanta. Definitiile termenilor despre Reprezentanta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Reprezentanta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Reprezentanta.