Rescontare

Definitie Rescontare

Operatiune efectuata de banca centrala a unei tari in vederea aprovizionarii cu mijloace banesti lichide a bancilor comerciale. Pe baza vanzarii la banca centrala a unui portofoliu de cambii scontate de ele, bancile comerciale obtin valoarea inainte de scadentele cambiilor respective. In acest fel rescontarea apare ca o operatiune de creditare de catre banca centrala, iar creditele de rescont constituie o parghie de actiune asupra circulatiei monetare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rescontare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rescontare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rescontare. Definitiile termenilor despre Rescontare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rescontare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rescontare.