Retrimitere

Definitie Retrimitere

Din punctul de vedere al dreptului international privat, situatie juridica derivata din imprejurarea ca norma conflictuala a forului trimite la un sistem de drept strain in ansamblul sau, iar acesta din urma, prin norma conflictuala in materie, nu primeste trimiterea, ci fie trimite inapoi la legea forului, fie trimite mai departe la legea unui stat tert. Retrimiterea este de gradul I sau simpla, si de gradul II sau complexa. Retrimiterea de gradul I este aceea facuta de legea straina la legea forului. In alte cuvinte, norma conflictuala a forului trimite la o lege straina, iar norma conflictuala straina trimite (retrimite) la legea forului. Retrimiterea de gradul II este aceea facuta de legea straina la legea unei a treia tari. In acest caz, norma conflictuala a forului trimite la o lege straina, iar norma conflictuala straina trimite (retrimite) la legea unei a treia tari, nu la legea forului. Vezi si Lex fori.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Retrimitere? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Retrimitere.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Retrimitere. Definitiile termenilor despre Retrimitere cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Retrimitere, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Retrimitere.