Rezolutie

Definitie Rezolutie

1. Desfiintarea retroactiva a unui contract sinalagmatic cu executare imediata (spre exemplu contractul de vanzare) pentru nerespectarea clauzelor contractuale.2. Act de dispozitie (favorabil sau nefavorabil) pe care il consemneaza un conducator de unitate pe un document. 3. In dreptul procesual penal, mentiunea scrisa prin care organul de urmarire penala dispune asupra actelor sau masurilor procesuale, afara de cazul in care legea dispune luarea acestor masuri prin ordonanta. Spre exemplu, organul de urmarire dispune, prin rezolutie, inceperea urmaririi penale, cand este sesizat prin plangere ori denunt sau, in cazul in care nu s-a pus in miscare actiunea penala, procurorul inceteaza urmarirea penala prin rezolutie. Rezolutia trebuie motivata. Vezi art.152, 203, 228, 243, 275 Cod Procedura Penala,

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rezolutie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rezolutie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rezolutie. Definitiile termenilor despre Rezolutie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rezolutie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rezolutie.