Riscul de rata a dobanzii

Definitie riscul de rata a dobanzii

se mai numeste si riscul de transformare corespunde unei pierderi sau unei absente a castigului, fiind determinat de evolutia ratei dobanzii. Gestiunea acestui risc se poate realiza prin mai multe tehnici, mai importante fiind: masurarea marjelor previzionate si a sensibilitatii la variatiile de rata a dobanzii, atat prin operatiuni bilantiere, cat si a celor extrabilantiere utilizarea instrumentelor financiare derivate cu scopul acoperirii riscurilor: contracte futures, contracte pe baza de optiuni, swapuri pe rata dobanzii.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Riscul de rata a dobanzii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul riscul de rata a dobanzii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la riscul de rata a dobanzii. Definitiile termenilor despre riscul de rata a dobanzii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la riscul de rata a dobanzii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la riscul de rata a dobanzii.