Ceremonia de decernare a premiilor Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania, editia a 5-a

Locul desfasurarii: Resedinta Ambasadorului Marii Britanii, Dl. Robin Barnett

Organizator: Federatia Forumul Donatorilor din Romania si Vodafone Romania, in calitate de sponsor principal

Vineri, 16 februarie a.c., la resedinta Ambasadorului Marii Britanii, dl. Robin Barnett, incepand cu orele 17.30 va avea loc ceremonia de decernare a premiilor „Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania". Ceremonia de premiere va fi prezentata de dna Mihaela Radulescu.

La a 5-a editie a concursului „Cele mai Bune Rapoarte Anuale” realizate de ONG-uri s-au inscris 37 de organizatii neguvernamentale. In cadrul concursului se acorda 7 premii, dupa cum urmeaza: pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mari (cu buget peste 100.000 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri medii (cu buget intre 21.000 euro si 99.999 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mici (cu buget sub 20.000 Euro), premiul pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat. Incepand cu aceasta editie vor fi acordate noi premii: premiul pentru reflectarea in raportul anual a campaniei 2%, premiul „Un pas pentru sustenabilitate” pentru reflectarea in raportul anual a activitatilor generatoare de venituri, premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de organizatii neguvernamentale din mediul rural, premiul pentru cea mai buna reflectare a activitatii de advocacy si imbunatatire de politici publice.

Premiile vor fi acordate de Leadership Development Solutions, Raiffeisen Bank Romania, Fundatia Carpatica, Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat, Eurosucces, Impact SA, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, World Learning.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul ceremoniei ce va reuni reprezentanti ai ambasadelor, finantatorilor, companiilor private, sectorului neguvernamental, oficialitati si presa.

Jurizarea rapoartelor inscrise in concurs s-a facut de catre o echipa formata din Rarita Szakats - Fundatiei AltArt, Costel Slave - Eurosucces, Ioana Morovan -The Money Channel, Monica Loloiu – Comisia Europena la Bucuresti, Florin Nitu – World Learning, Cristina Nicolescu - Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat, Nicu Scorus, Catalin Gheorghe, Roxana Muresan de la Asociatia pentru Relatii Comunitare. Grilele de evaluare pe fiecare categorie au fost publicate pe pagina de internet a Forumului Donatorilor din Romania.

Prin lansarea concursului în anul 2002, Forumul Donatorilor din Romania doreste sa sustina un proces menit sa incurajeze o buna practica in randul organizatiilor neguvernamentale din Romania - cea a rapoartelor anuale ca instrumente pentru transparenta si responsabilitate.

Concursul a fost gazduit de-a lungul celor 4 editii de catre Ambasadorul Statelor Unite, dl. Michael Guest, Seful Delegatiei Comisiei Europene, dl. Jonathan Scheele, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si Alteta Sa Principele Radu de Hohenzollern – Veringen si Excelenta Sa, Dl. Traian Basescu, Presedintele Romaniei.

Puteti solicita detalii suplimentare de la Magdalena Ciobanu Stoian, telefon 021 311 88 11, www.donorsforum.ro.

Despre ROMANIAN DONORS' FORUM

Federatia Forumul Donatorilor din Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si apolitica, a carei misiune este de a contribui la dezvoltarea durabila a societatii civile din Romania prin dezvoltarea capacitatii comunitatii donatorilor si promovarea filantropiei.

Fundatia Sensiblu isi propune sa se implice activ in a raspunde nevoilor cu care se confrunta diferite categorii de persoane (copii institutionalizati, copii ai strazii, femei si copii victime ale violentei domestice, batrani, persoane cu handicap, precum si alte persoane aflate in incapacitatea de a se ajuta singure), sustinandu-le si oferindu- le resurse pentru a-si putea construi o viata armonioasa din punct de vedere fizic, psihic si social.

Fundaţia SynergEtica este o organizaţie neguvernamentală, care susţine crearea unei societăţi româneşti prospere, unde integritatea, respectul şi dreptatea sunt valori fundamentale ale identităţii sale.

Participare: Intrare libera