Scontare

Definitie Scontare

Operatiune prin care banca crediteaza posesorul unei polite nescadente cu valoarea neta a acesteia, prelevand dobanda si comisionul (taxa scontului) aferente transferului creantei. In urma acestui act, banca respectiva devine beneficiarul cambiei.Scontarea efectelor comerciale are drept scop mobilizarea creantelor intreprinderii asupra clientilor sai.In tarile occidentale, creditul acordat prin scontare ocupa o pondere destul de insemnata in totalul creditelor bancare pe termen scurt. Bancile acorda intreprinderilor un plafon sau o linie de creditare prin scontare, a carui marime depinde de:- cifra de afaceri- durata creditului- posibilitatile pe care acestea le au pentru a face fata prin mijloace proprii cazurilor de clienti insolvabili.Intreprinderea posesoare a creantei mobilizate oblindeste acest drept prin contul Efecte de primit. Creditul din scontari nu figureaza ca structura distincta de bilant. El influenteaza totusi conturile Efecte de primit, prin diminuare (creditare), si o crestere corespunzatoare (debitare) a contului Conturi l abanci in lei.Desi, dupa scontare, intreprinderea nu ma pastreaza efectele in portofoliul sau, ea ramane responsabila de evolutia acestora pana la scadenta. Efectele scontate si neajunse la scadenta sunt valori extrapatrimoniale, oglindite prin angajamente in afara bilantului (contul 8037 Efecte scontate neajunse la scadenta).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Scontare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Scontare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Scontare. Definitiile termenilor despre Scontare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Scontare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Scontare.