Scrisoare de credit comerciala

Definitie scrisoare de credit comerciala

este o modalitate de plata mai simpla, folosita in practica anglo-saxona care se bazeaza pe initiativa importatorului si pe angajamentul ferm al bancii acestuia de a efectua plata. Circuitul documentelor e urmatorul: intre importator si exportator se stabileste ca modalitate de plata folosirea scrisorii de credit importatorul da dispozitie bancii sale de a utiliza scrisoarea de credit comercial banca importatorului emite scrisoarea de credit si o remite direct exportatorului. Prin emiterea scrisorii de credit banca se angajeaza ferm sa onoreze la vedere plata in momentul primirii unei cambii trase de catre exportator sau in cazul in care, prin contract s-a stipulat plata la termen, banca se angajeaza sa primeasca spre scontare respectiva cambie. Scrisoarea de credit constituie, in fapt, garantia incasarii contravalorii marfurilor exportatorul trage cambia si o remite bancii sale impreuna cu scrisoarea de credit comerciala apoi exportatorul livreaza marfa concomitent depune la banca lui documentele de livrare banca exportatorului remite catre banca importatorului documentele de livrare si cambia spre incasare banca importatorului efectueaza plata se crediteaza contul exportatorului se remite catre banca importatorului scrisoarea de credit, ceea ce atesta stingerea tuturor obligatiilor. Aceasta modalitate de plata ofera garantia exportatorului, dar in acelasi timp transfera obligatia de plata de la importator la banca acestuia, fara a presupune o imobilizare de fonduri banesti din partea importatorului asa cum se intampla in cazul acreditivului. Practic, la baza folosirii scrisorii de credit comerciala stau relatiile de incredere si de lunga durata statornicite intre importator si banca acestuia.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Scrisoare de credit comerciala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul scrisoare de credit comerciala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la scrisoare de credit comerciala. Definitiile termenilor despre scrisoare de credit comerciala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la scrisoare de credit comerciala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la scrisoare de credit comerciala.