Servitute nereciproca

Definitie Servitute nereciproca

Sinonim - servitute unilateralaAcele servituti care se stabilesc exclusiv in folosul unuia dintre imobile si in sarcina celuilalt imobil, in asa fel incat unul este numai fond dominant, iar celalalt numai fond aservit sau dominat. Servitutile nereciproce sau unilaterale sunt: a) servitutea de scurgere a apelor naturale (art.578 Cod Civil) b) servitutea izvoarelor (art.575-583 Cod Civil) c) servitutea de trecere sau a locului infundat (art.616-619 Cod Civil) d) servitutile aeronautice (Decretul nr.95/1979 privind conditiile de stabilire a terenurilor de aeronautica, a zonelor de siguranta si a servitutilor aeronautice) e) servitutile cinegetice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Servitute nereciproca? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Servitute nereciproca.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Servitute nereciproca. Definitiile termenilor despre Servitute nereciproca cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Servitute nereciproca, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Servitute nereciproca.