ChocoArt a initiat primul proiect de parteneriat educational

BUCURESTI - 24 octombrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Atelierul de ciocolata ChocoArt a initiat primul proiect de parteneriat educational, actiune ce prevede planificarea unor cursuri si programe special destinate copiilor din institutiile de invatamant. In cadrul acestui proiect Atelierul ChocoArt are ca parteneri scoala cu clasele I-IV „Petre Ispirescu” si gradinita cu program prelungit „Casuta cu povesti”, din Constanta.

In cadrul celei mai recente initiative a ChocoArt 'Proiect de parteneriat educational', Atelierul de Ciocolata urmareste sa puna in prim-plan misiunea educationala, misiune pe care Silvian Miron - cel care a avut ideea crearii atelierului - si-a asumat-o inca de la lansarea proiectului, in august 2008. In aceasta prima faza ChocoArt are ca parteneri scoala cu clasele I-IV 'Petre Ispirescu' si Gradinita cu program prelungit 'Casuta cu Povesti' - ramanand, totodata, la dispozitia tuturor institutiilor de invatamant care si-ar dori sa se implice intr-un parteneriat similar.

'Implicarea noastra in acest proiect initiat de Atelierul ChocoArt si fondatorul sau Silvian Miron va permite copiilor sa aiba parte de o experienta cel putin inedita, benefica atat in ceea ce priveste cultivarea simtului estetic si a creativitatii elevilor, dar si in ceea ce priveste dezvoltarea
abilitatilor de socializare. Componenta educationala a acestui tip de parteneriat depaseste cadrul conventional al salii de clasa, permitand copiilor sa imbine relaxarea si distractia cu stimularea creativitatii si lectii despre istoria ciocolatei si modelaj. Colaborarea va continua si cu alte
activitati la fel de interesante ce se vor desfasura pe parcursul anului. Cu siguranta ca dupa o experienta la ChocoArt cei mici vor privi ciocolata cu alti ochi, nu o vor mai considera un simplu aliment, ci un produs cu totul special', a explicat Mihaela Savin, Director al Scolii cu clasele I-IV „Petre Ispirescu” Constanta.

Copiii celor doua institutii de invatamant partenere in cadrul proiectului vor putea participa la cursuri de creatie si modelaj in ciocolata, cu o anumita tematica. Astfel, pana la finele lui 2008 sunt programate doua cursuri: primul curs se va desfasura in luna septembrie - avand ca scop initierea in arta ciocolatei, incluzand instruirea micutilor ciocolatieri, deconspirarea secretelor producerii si prelucrarii ciocolatei. Cel de-al doilea, care va avea loc in decembrie are ca tematica Sarbatorile de iarna, cursul de montaj incluzand si un spectacol ce va ilustra spiritul Craciunului. De asemenea, pentru 2009 ChocoArt are planificate trei sesiuni de training: in februarie un curs in cadrul caruia copiii vor confectiona surprize dulci pe care sa le daruiasca mamicilor de ziua lor, in aprilie un curs care le va permite sa realizeze creatii cu tematica Sarbatorilor de Paste, pentru ca in luna iunie ChocoArt sa gazduiasca un concurs si o expozitie cu lucrarile realizate de copii in cadrul cursurilor de modelaj tinute in atelier. Fiecare tema din cadrul acestui parteneriat educational a fost planificata astfel incat sa ofere copiilor sansa de a se distra si relaxa, cursul de montaj fiind incadrat si de un mini-spectacol.

'Parcurgerea acestor teme le va permite micilor cursanti acumularea unei experiente practice in lucrul cu ciocolata, experienta care ii va ajuta sa evolueze si sa treaca la un nivel superior cu fiecare curs parcurs. Lucrurile pot incepe in joaca, cu barcute, iepurasi, oua de Pasti sau 'mosi craciuni', pentru ca apoi sa descoperi ca ai in maini talente adevarate pe care ai ocazia sa le slefuiesti. In afara parteneriatului oficial am avut numeroase alte clase de elevi insotiti de dirigintii lor, de la scolile din Constanta si chiar din afara orasului. Unii din ei au venit cu intreaga clasa dupa ce si-au adus copii si au vazut cat de entuziasmati si incantati erau. Cea mai mare satisfactie o avem cand ii vedem fericiti si entuziasmati, pentru ca la urma urmei, la ChocoArt ei sunt cei mai importanti”, a explicat Silvian Miron, maestru in arta culinara si initiatorul proiectului Atelierul de Ciocolata de la Constanta.

Pe langa partea ludica, joaca cu si in ciocolata, copiii au ocazia sa isi dezvolte si abilitatile de comunicare si socializare, interactionand intr-un cadru mai putin formal, ceea ce le permite sa fie mai creativi si dezinvolti. Toti copiii care au vizitat atelierul de ciocolata de la Constanta isi pot gasi fotografiile pe site-ul www.chocoart.ro.

Atelierul de Ciocolata ChocoArt - Silvian este dedicat celor cu varsta de 1-99 ani si peste, fiind menit sa imbine imaginatia si distractia. In cadrul atelierului copiilor li se permite sa realizeze lucrari artistice prin modelarea celui mai dulce material cu putinta: ciocolata. ChocoArt este deschis tot timpul anului pozitionandu-se ca un obiectiv turistic, unic in Romania si chiar in Europa de SE. La ChocoArt copiii pot sa se joace si sa deseneze cu ciocolata topita si sa creeze propriile opere, fiecare 'cursant' primind la sfarsitul orei de 'introducere pe taramul ciocolatei' o diploma care atesta absolvirea cursului si calificarea de 'junior maestru' in arta ciocolatei.

Pe langa acest proiect educational, atelierul de ciocolata ChocoArt este invitat la editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei - eveniment ce se va desfasura intre 23 si 26 octombrie la ROMEXPO. La cea de-a XX-a editie a Targului de Turism al Romaniei isi vor prezenta ofertele 250 expozanti din 19 tari, firme de profil, organizatii si asociatii, agentii de turism si tour-operatori, companii aeriene, societati de asigurari si banci, edituri, institutii culturale. In cadrul acestui eveniment ChocoArt, in colaborare cu gradinita „Bambi” din Bucuresti, va realiza o demonstratie in fata vizitatorilor. Cei prezenti vor putea vedea ce inseamna ChocoArt si cum se desfasoara o ora de curs la atelierul de ciocolata de la Constanta.

'Am putea spune ca 'barcutele' de la malul marii, vor avea ocazia sa ajunga in capitala tarii, unde copiii de la gradinita 'Bambi' din Bucuresti le vor monta in cadrul 'Targului de Turism al Romaniei ' - eveniment la care ChocoArt este invitat special al Ministerului Turismului. Invitatia ne onoreaza pentru ca reprezinta o recunoastere a efortului nostru de a crea un spatiu turistic total neconventional, un Atelier de Ciocolata destinat copiilor. Pe de alta parte prezenta ChocoArt la targul de la ROMEXPO deschide drumul initiativelor curajoase, aducand in prim-plan un nou tip de oferta turistica, implicit un nou tip de turism,' a mai adaugat Silvian Miron, initiatorul proiectului Atelierul de Ciocolata pentru Toti ChocoArt de la Constanta.

Despre SILVIAN SRL

Silvian Miron are un palmares impresionant, fiind specializat in Franta in zahar si ciocolata si recunoscut international ca fiind primul membru de onoare din Romania a U.I.P.C.G. Printre realizarile sale profesionale se evidentiaza prima parada vestimentara din ciocolata din Romania (in 2001) si primul concurs de pictura cu cacao pe placi de zahar, cu copii categoria 4-6 ani (in 2002). A participat la numeroase concursuri internationale de specialitate si a fost premiat cu aur, argint si bronz. In 2005, a fost lansat la Bucuresti - Trofeul Silvian. In acest an, in Februarie, Juriul International “BID” a decis sa-i acorde Trofeul de Aur “Arch oF Europe” lui Silvian Miron, pentru determinarea in sustinerea calitatii in domeniu, avand la baza palmaresul sau (10 medalii de aur argint si bronz obtinute in ultimii sase ani la festivalurile si olimpiadele intentionale de cofetarie) dar si pentru spiritul antrepenorial novator.
pr@smartpress.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/silvian-srl/chocoart-a-initiat-primul-proiect-de-parteneriat-educational