Societate transnationala

Definitie Societate transnationala

Sinonim - societate multinationalaAcele societati comerciale care chiar de la constituirea lor se fundeaza pe elemente fara caracter national (cum sunt: capitalul ce provine de la asociati din diferite tari stabilirea uneori a mai multor sedii principale in tari diferite etc.) si care sunt lipsite de o legatura juridica cu un anumit stat, astfel ca in privinta lor nu primeste vocatie nici una din legile nationale, iar litigiile izvorate din interpretarea si aplicarea actelor lor constitutive sunt scoase (total sau partial) de sub competenta instantelor nationale, spre a fi date pentru solutionare unor instante speciale (tribunale ad-hoc, organe internationale de jurisdictie, tribunale internationale de arbitrare). Sub aspect economic, le este caracteristic faptul ca isi extind mereu activitatea de productie si comercializare concomitent pe multiple piete in cadrul unei retele vaste de implantari proprii, realizate pe calea investitiilor directe de capital in strainatate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Societate transnationala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Societate transnationala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Societate transnationala. Definitiile termenilor despre Societate transnationala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Societate transnationala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Societate transnationala.